Jelöld első helyen a Károli SZEK-et!

A felvételi eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség a jelentkezési sorrend módosítására is, de csak a jelentkezéskor megadott szakok elbírálási sorrendjén lehet változtatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Az egyszeri sorrendmódosítás végső határideje az E-felvételiben: 2021. július 8.

Érdemes intézményünket első helyen megjelölni, hiszen egyedülálló ösztöndíjprogramjaink segítségével számos lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak költségeik csökkentésére a tanulmányaik során. Ha első helyen jelölöd meg intézményünket, akkor jogosult lehetsz a Károli Ösztöndíjra, melynek célja, hogy támogassuk az első helyen hozzánk jelentkező tehetséges, de önköltséges képzésben részt vevő hallgatókat, akik Egyetemünk polgáraivá válnak. A Károli Ösztöndíjjal az önköltség mértéke akár 75%-kal is csökkenthető. A Szociális és Egészségtudományi Kar hallgatójaként további ösztöndíjakra is jogosult lehetsz, mellyel tovább mérsékelheted tanulmányi költségeidet. Ösztöndíjainkról részletesen itt olvashatsz.


Miért érdemes még – ösztöndíjainkon kívül – első helyen megjelölni a Károlit?

Pillants be Egyetemünk életébe az alábbi videó segítségével:

  • A Károli a 7. legjobb a rangsorolt 38 magyarországi felsőoktatási intézmény közül. (HVG Diploma 2021)
  • Folyamatosan növekvő hallgatói létszám mellett nálunk még családias a hangulat, az oktató és hallgató között őszinte és nyílt légkör alakul ki! Nálunk névről ismernek majd a tanáraid, és itt választ kapsz az oktatóidnak küldött e-mailekre is. Vagyis nálunk a hallgató nem csak egy Neptun-kód.
  • Gyakorlatorientált képzéseink azonnal hasznosítható tudást adnak.
  • Egyetemünkön kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás.
  • A károlisok aktív közösségi és tudományos életet élnek: rendszeresen tartunk könyvbemutatókat, konferenciákat, szakmai fórumokat, művészeti napokat.
  • Az elsőéves hallgatóink beilleszkedését évfolyammentorok segítik.
  • A hallgatók számára egyéni- és csapatsport lehetőségek nagy választékát kínáljuk. Büszkék vagyunk sportsikereinkre: például egyetemünk női röplabda csapata már négy alkalommal szerezte meg a bajnoki címet az Egyetemi-Főiskolai Röplabda Bajnokságban.
  • Az év során számtalan, a Hallgatói Önkormányzat által szervezett program (koncert, buli, kulturális esemény, belföldi és külföldi kirándulás) vár Téged, ahol garantált a kikapcsolódás, a jókedv, és ahol csatlakozhatsz egy barátságos és összetartó közösséghez.
  • 36 ország 156 egyetemével van partneri kapcsolatunk
  • Szociális és Egészségtudományi Kar 1. a tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve a társadalomtudományi képzésterületi rangsorban. (HVG Diploma 2021)
    • Egyetemi tanulmányaik során számos országos ismertségű, nagy tudású és a szakterületén elismert oktatóval találkozhatnak majd a hallgatóink.
      Karunk oktatója például:
      - Dr. Csókay András, a Honvédkórház Idegsebészeti Osztályának vezetője,
      - Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Karunk gyakorlati tanára
      - Viziné Molnár Anna, az Uzsoki Utcai Kórház ápolási igazgatója,
      - Dr. Fogarasi András, a Bethesda Gyermekkórház Neurológiai Osztályának vezetője,
      - Dr. Mogyorósi András, a KRE Szociális és Egészségtudományi Kar dékánja, belgyógyász-vesegyógyász szakorvos, jogász.
  • A KRE Szociális és Egészségtudományi Karon megszerzendő oklevéllel kimagaslóan jók az elhelyezkedési lehetőségek. A Károli szociális munka alapképzési szakon végzettek tudnak a leggyorsabban elhelyezkedni a munkaerőpiacon, mindössze néhány napba telik számukra. (diplomantul.hu)
  • Egyetemünkön 15 idegen nyelv tanulható, jelképes áron – köztük olyan különleges nyelvek, mint a finn, észt, norvég, kínai vagy japán.


Egyetemünk mellett szóló, további érveket itt olvashatsz: http://www.kre.hu/felveteli/miert-a-Karoli.php#1


Azért jó Károlisnak lenni, mert itt otthon érzem magam. Úgy tanulok és fejlődök a jövőbeli szakmámban, hogy közben családias légkör vesz körül, jó hangulatú, kiscsoportos előadásokon veszek részt,
baráti kapcsolatokat építek, mindeközben magas szakmai tudást sajátítok el, erős gyakorlati tapasztalattal.
Tudom azt, hogy diploma után is meg fogom találni a helyemet a már meglévő kapcsolatok által, amelyeket a Károlinak köszönhetek.”


Bodza Veronika, szociálpedagógia alapképzési szakos hallgató, II. évfolyam

 

Keresd intézményünket a közösségi média felületein is: kövesd hivatalos Facebook-, és Instagram-oldalunkat. A hallgatói élettel kapcsolatban a kari Hallgatói Önkormányzat oldalain is tájékozódhatsz. Facebook ǀ Instagram

Reméljük, hogy károlis hallgatóként üdvözölhetünk 2021 szeptemberében!


Minőség. Közösség. KÁROLI.

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ