Már csak néhány napig lehet jelentkezni a KIDA képzéseire

A Károli Interdiszciplináris Akadémia (röviden: KIDA) egyedülálló tehetségprogramjára már csak pár napig lehet jelentkezni: május 27. 12 óráig.

A KIDA Prof. Dr. Trócsányi László rektor rektori programjának egyik kiemelt célkitűzéseként létrehozott tehetséggondozói műhelye, amelynek feladata a tehetséges hallgatók felkarolása és támogatása. A KIDA a Károli-egyetem szellemiségén és az universitas egyetemességén alapszik, s a 2022/2023. tanévben kezdi meg működését.

Az alábbi videóban Prof. Dr. Trócsányi László rektor, az akadémia megálmodója, illetve a KIDA képzési műhelyeinek műhelyvezetői buzdítanak jelentkezésre minden károlis hallgatót, kiemelve a tehetséggondozói műhely egyedülálló programjait, az akadémia által kínált nemzetközi kapcsolatrendszer kiépítésének életre szóló befektetési lehetőségeit.

A Károli Interdiszciplináris Akadémiáról a legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaltuk össze:

Milyen formában fog működni a KIDA?
A KIDA négy képzési műhelyben kezdi meg működését:

  1. Diaszpóra és kisebbségek;
  2. Európa helye a világban;
  3. CSAK a gyermek – család és gyermekvédelem;
  4. RETRO – Református emlékezet, tradíció, önazonosság.


Hogyan fog működni a KIDA?
Délutánonként és esténként lesznek foglalkozások (heti két-három alkalommal), amiket kiváló műhelyvezetők és tanárok vezetnek majd. A programokat konferenciák és vendégelőadók színesítik, amelyekben a felvételt nyert hallgatók aktív közreműködésére is számítunk.

Hol fog működni a KIDA?
Budapest belvárosában, a Magyar Nemzeti Múzeum szomszédságában: 1088. Budapest, Múzeum utca 5.

Kiket várunk a KIDA kötelékébe?
Olyan alapképzésben, osztatlan képzésben vagy mesterképzésben részt vevő károlis hallgatók jelentkezését várjuk, akik a jövőért felelős értelmiségiként részt kívánnak vállalni a jövő alakításában, elkötelezett egyénként felelősséget éreznek Magyarországért, és az aktuális társadalmi kérdések megvitatására nyitottságot mutatnak.

Mit ajánl és mit vár el a KIDA a hallgatóktól?
A KIDA a többnézőpontúság elsajátítását kínálja kitűnő, fiatal mentorok révén, valamint KIDA kiválósági ösztöndíjat havi 100.000,- Ft összegben, évente tíz hónapon keresztül (kivéve kollégisták esetén – további információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), használható és értékesíthető tudást, ismert hazai és nemzetközi szakértőket, és elsőrangú kapcsolati hálót.

A hallgatóktól a kijelölt feladatok példás elvégzését, a foglalkozásokon való részvételt és a műhely életében való aktív közreműködést várjuk el, és azt, hogy vállalják: a következő két tanévben is egyetemünk hallgatói lesznek.

Mi a jelentkezés módja és a jelentkezési határidő? A jelentkezés az elektronikus jelentkezési űrlap kitöltésével és a mellékletek feltöltésével lehetséges 2022. május 27. 12:00-ig a Neptun egységes tanulmányi rendszerben.
A felvételi második fordulója egy személyes elbeszélgetésből áll.

További információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; www.kre.hu/KIDA

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ