A Károli továbbra is az egyik legnépszerűbb egyetem

Az Oktatási Hivatal március 18-án közzétett adatai alapján1 a Károli Gáspár Református Egyetem ismét a legnépszerűbb egyetemek között szerepel a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban (2021A) jelentkezők országos adatait tekintve.

Egyetemünk az 51 rangsorolt intézmény között az összes jelentkezői létszám alapján készített rangsorban az előkelő 7. helyet szerezte meg, míg az Intézményünket első helyen megjelölt jelentkezők számát tekintve a 9. helyen áll. A tavalyi jelentkezési adatokhoz képest Egyetemünk mindkét rangsorban egy-egy helyet előre lépve erősítette meg helyét a Top10-es mezőnyben.

Egyetemünk Szociális és Egészségtudományi Kara „fiatal kora” ellenére is egyre nagyobb népszerűségnek örvend a felsőoktatásba jelentkezők körében, ugyanis a tavalyi évben jelentkezők létszámához viszonyítva a 2021. évi általános eljárásban 55,78%-kal növekedett a karra jelentkezők létszámaemellett az első helyes jelentkezők létszáma is nőtt 68,66%-kal.

A jelentkezések számának jelentős emelkedése, valamint a Károli Gáspár Református Egyetem valamennyi kara által elért remek eredmény egyértelműen visszaigazolja az intézményben folyó minőségi oktatás iránti folyamatos elkötelezettséget.

 

1https://www.felvi.hu/felveteli/ponthatarok_statisztikak/friss_statisztikak/!FrissStatisztikak/index.php/friss_statisztikak/intezmenyenkent

Napi biztatás

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Következő események
Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube