Lezárult az „Értékek átadása a szociális munka oktatásában” című projekt

2021 őszén lezárult a Visegrad Fund által támogatott Értékek átadása a szociális munka oktatásában című projekt. A megvalósításban az Ostravai Egyetem koordinálása mellett részt vevő magyar, cseh, szlovák és lengyel egyetemek - köztük a KRE SZEK Szociális Munka és Diakónia Intézete - azt vizsgálták, hogyan zajlik az értékek átadása a szociális professziók (szociális munka, szociálpedagógia, diakónia/keresztény szociális munka) valamelyikére készülő hallgatók képzése során a V4 országok szociális munkás/szociálpedagógia képző egyetemein.

A projekt egyik eredménye egy, a jó gyakorlatokat összegyűjtő kézikönyv, mely angolul itt érhető el: https://dokumenty.osu.cz/fss/projekty/vbiswe/values-building-toolkit-in-social-work-education.pdf A kiadványban az elméleti háttér mellett számos gyakorlat, technika, konkrét megvalósítási példa is szerepel, amely segítheti mindazon oktatók munkáját, akik az értékek átadását saját kurzusaikon belül tudatosan valósítják meg.

A projekt keretében készült további tanulmányok itt érhetőek el: https://fss.osu.cz/vbiswe/26953/fss-uo-successfully-implemented-the-research-project-values-building-in-social-work-education/

Közösségi Média

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ