15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, értékek, felelősség, bizalom

2024. április 30-án a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karának szervezésében került megrendezésre a Stratégia, értékek, felelősség, bizalom - 15 éves a gazdasági képzés a Károlin, amelyen több mint 150 résztvevő jelent meg.

A Károli Gáspár Református Egyetem 15 évvel ezelőtt indította el a gazdasági képzéseket az emberi erőforrások szak iránt érdeklődő hallgatók számára. A szak akkor az Állam- és Jogtudományi Karon a jogász képzésekkel összehangolva indult, ami mára az új karon, a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Karon az egyetem egyik legdinamikusabban fejlődő szakmai területét jelenti. Az emberi erőforrások szak mellett 10 éve elindult a gazdálkodási és menedzsment, majd a kereskedelem és marketing képzés is.

A konferencián megjelenteket először Hajdú Szabolcs Koppány esperes, a MRE Zsinat Gazdasági Bizottságának tagja köszöntötte, majd Trócsányi László rektor és Mészáros József dékán méltatta a kar gazdasági képzéseinek sajátosságait.

A plenáris előadást követően kerekasztal-beszélgetésre került sor a gazdasági terület jeles képviselőivel, melynek középpontjában a Képviseljünk-e értékeket a gazdaságtudományi képzésekben? valamint Erkölcs és pénz. Szolgálhatunk-e két úrnak? kérdések álltak.

A kávészünetet követően az ágazatot kiválóan ismerő szakemberek és fiatal kutatók tolmácsolásában párhuzamos szekciókra került sor: Felelős humán-erőforrás gazdálkodás válságok idején; Fenntartható fejlődés és marketing. Etikus gazdálkodás, bizalmat építő vezető; Stratégiai erőforrásunk a tehetség; Lakhatás és lakáspolitika című szekcióban mutatták be a hazai gazdaság területeit vizsgáló eredményeiket. 

A konferencián hangsúlyt kapott a károlis gazdasági képzések azon sajátossága, hogy a felelősség és az értékközpontúság mindig is a képzéseink, világképünk fókuszában lesznek. Ez megjelenik az oktatásban, de a konkrét szakmai területeken is, mint a menedzsment, vezetés vagy akár a pénzügyek. E mellett kiemelt figyelmet kapott a konferencián a tehetséggondozás is jelenlegi és egykori kiváló hallgatóink előadásaiban.

15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek 15 éves a gazdasági képzés a Károlin - Stratégia, érték, felelősség, bizalom címmel tartott ünnepi konferencia képek

Következő események


Közösségi Média

Károli Podcast

Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Galéria

 

nyelvvizsgaközpont

 

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ