Életmentő hallgatónk

Egyetemünk Szociális és Egészségtudományi Karának diakónia szakos hallgatója (aki szakmája szerint rendőr-főtörzsőrmester), Kovács Csilla október 30-án délután a 3-as villamoson hazafelé tartva arra lett figyelmes, hogy az egyik utas rosszul lett. Hallgatónk késedelem nélkül odalépett és felmérte állapotát. Az akkor még tudatánál lévő utas elmondta, hogy nagyon zsibbad a bal karja és szúr a szíve, korábban pedig agyvérzése volt. A következő pillanatban teste megremegett, majd nekivágódott a villamos ablakának, légzése és keringése leállt.

Kovács Csilla egy másik utas segítségével azonnal megkezdte a szakszerű mellkaskompressziót, melynek köszönhetően a férfi egy kis időre ugyan magához tért, majd ismét leállt a keringése és a légzése. Hallgatónk tovább folytatta az újraélesztést, így a férfi ismét magához tért.

A kiérkező mentők a beteget a Bajcsy- Zsilinszky Kórházba szállították, ahol harmadszorra is újraélesztést kellett végezni.  A kórház munkatársai később úgy nyilatkoztak, hogy a beteg rosszullétét feltehetően szívinfarktus okozta, életben maradását viszont hallgatónk gyors és szakszerű beavatkozása tette lehetővé.

Diakónus hallgatónk meggyőződése szerint az életben kiemelten fontos az önzetlen segítségnyújtás, a Szociális és Egészségtudományi Karon folytatott tanulmányai pedig csak még inkább megerősítik ebben.

Dr. Terdik Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya az életmentésért Kovács Csilla rendőr-főtörzsőrmestert elismerésben és jutalomban részesítette.

Következő események
Sport a Károlin

Sport a Károlin

Napi biztatás

Online tanácsadás 

Diáktanácsadó központ

nyelvvizsgaközpont

 

Youtube